Wedstrijdregels turnen & acrogym

Voor iedere wedstrijd is een goede voorbereiding het halve werk, daarom kun je hier tips vinden voor een goede wedstrijdvoorbereiding.
Hieronder zijn de wedstrijdregels te lezen.

  1. Gedurende het jaar hebben we een aantal wedstrijden. In principe doet iedereen aan alle wedstrijden mee omdat dit nodig is voor de ervaring. Aan losse wedstrijden naast de plaatsings- en competitie wedstrijden doet in principe ook iedereen mee. Dit is goed voor de ervaring van eenieder en een selectie traint uiteindelijk om wedstrijden te doen. Kun je een losse wedstrijd niet, dan is dit natuurlijk geen probleem maar meld dit wel zo snel mogelijk
  2. Op een wedstrijd geldt dat iedereen van de op- tot en met de afmars aanwezig is. Het komt ieder jaar weer voor dat iemand een verjaardag heeft, een feestje of een andere leuke activiteit. Wedstrijden horen bij de selectie en het getuigt van sportiviteit en respect naar de wedstrijdorganisatoren en trainsters wanneer je de gehele wedstrijd aanwezig bent. Het kan voorkomen dat het een keer echt niet anders kan maar meldt dit van te voren. Het is heel vervelend wanneer iemand op de wedstrijd komt melden dat hij/zij nu weg moet. Een keer eerder weg kan echt wel als het niet anders kan, maar wel altijd in overleg!
  3. Voor de wedstrijden dient het Kwiek jasje aangeschaft te worden. Lenen kan in de gunstige gevallen ook wanneer de op- en afmars niet tegelijk vallen. Gedurende de op- en afmars dient het Kwiekjasje gedragen te worden. Dit jasje mag alleen gedragen worden met een effen zwarte jazzpant/trainingsbroek zonder strepen. Het Kwiekjasje is de reclame voor de club en in het bestuur is afgesproken dat wij deze ook daadwerkelijk zullen dragen, ook als je een prijs hebt gewonnen!
  4. Tijdens de opmars zie je er als team of turnsters identiek uit. Je draagt je Kwiekjasje, zwarte lange broek en eventueel zwarte sokken. De op- en afmars is het visitekaartje van de club dus laten we proberen om met G.V. Kwiek goed voor de dag te komen!
  5. Vanuit het district zijn diverse klachten geweest over ouders in de kleedkamers op wedstrijden. De volwassenere meiden voelen zich er niet prettig bij wanneer er vaders in de kleedkamer zijn terwijl zij zich moeten omkleden. Om een rechte lijn te trekken, is het niet de bedoeling dat er ouders in de kleedkamer aanwezig zijn. Ouders mogen hun kinderen naar de kleedkamer brengen en daar overdragen aan het de contactpersoon van de vereniging of aan de trainer. Tijdens de wedstrijd zitten ouders op de tribune en na de wedstrijd kunnen zij samen met hun kinderen de spullen halen in de kleedkamer. Tijdens de wedstrijd is dit dus geen terrein voor de ouders. Kinderen mogen wel, wanneer zij hun wedstrijd al hebben gedraaid, bij hun ouders op de tribune zitten!
  6. Van ouders en andere bezoekers van de wedstrijd die zelf niet deelnemen wordt vrijwel elke wedstrijd entree gevraagd. Het gaat om een bedrag van ongeveer 2,50 en voor kinderen iets goedkoper. Dit bedrag kan per wedstrijd verschillen maar ligt meestal rond deze prijs. Wees hier op voorbereid en neem contant geld mee!