Acrogym

Als je het leuk vindt om met anderen samen te werken en zowel gymnastiek als acrobatiek je aanspreken, is Acrogym zeker wat voor jou. De sport is zoals gezegd een combinatie van gymnastiek en acrobatiek, met elkaar verbonden door choreografie, dus dansonderdelen, die je uitvoert op muziek. Het leuke is dat iedereen aan Acrogym mee kan doen en het is te beoefenen in combinatie met het gewone turnen.

Acrogym blijft geweldig om te doen, ook bijvoorbeeld voor turnsters die eraan denken te stoppen met toestel turnen en een nieuwe uitdaging zoeken. Er wordt gesport in tweetallen bestaande uit dames of heren of gemengd. Ook zijn er drietallen voor dames, evenals herenviertallen. Tijdens de oefeningen worden bijvoorbeeld menselijke piramides gemaakt, wordt er door een lichtere sporter bij de partner(s) op de handen gesteund en wordt de bovenpartner daarna de lucht ingegooid, bijvoorbeeld voor een salto. .

Je kunt al vanaf 6 jaar (na bijvoorbeeld de Kleutergym) met de sport beginnen en deze tot op hoge leeftijd uitvoeren. Het leuke is bovendien de mix tussen jong en oud. De onderpartner die vaak ouder is, lift als het ware de jongere en veel lichtere bovenpartner. Die doet dan bijvoorbeeld een handstand, terwijl hij of zij ondersteboven in de lucht wordt gehouden door één of meerdere partners. De oefeningen moet je uiteraard alleen in een gymzaal onder goede en deskundige begeleiding uitvoeren. Kwiek heeft daarvoor gediplomeerde Acrogym trainers die al heel wat jaren ervaring hebben op Acrogym- en Turngebied.

Acrogym is immens populair met ondertussen al enkele tienduizenden sporters. In alle hoeken van Nederland kan je bij gymverenigingen terecht, en al sinds een aantal jaren ook bij Kwiek. Beoefenaars in wedstrijden variëren in de leeftijd van 8 tot wel 35 jaar.

finale-de-acrogym-tessa-marieke-en-kiara-4-juni-2016-4 p1040623 p1040598 img_7463