Recreatieturnen

Iedereen kan meedoen aan het recreatieturnen bij G.V. Kwiek. Het plezier staat bij ons voorop! Dus of je nu nog nooit hebt geturnd, of je kan al een radslag of handstand, je kunt altijd meedoen in de groep die het beste bij je past!

Bij het turnen ontwikkel je zowel lenigheid als kracht en behendigheid. In de lessen zullen  wij dit opbouwen met veel  verschillende oefeningen op allerlei  verschillende toestellen. Bij het damesturnen zijn er 4 onderdelen/toestellen. Dat zijn de sprong (met een trampoline/springplank en een  kast), de ongelijke brug, de evenwichtsbalk en de vloer. Deze 4 onderdelen zullen ook bij het recreatieturnen uitgebreid aan bod komen.

Turnsters die genoeg lenigheid en kracht hebben kunnen doorstromen naar de Kwiek Selectie Turngroepen (wedstrijdsport). Maar ook bij het recreatieturnen kun je laten zien  wat je kunt . Bijvoorbeeld tijdens de jaarlijks terugkerende onderlinge wedstrijden.
Er zijn momenteel 4 recreatiegroepen die opgesplitst zijn in leeftijdscategorieën.
Groep 1: 6 & 7 jaar
Groep 2: 8 & 9 jaar
Groep 3: 10 jaar en ouder
Zie het lesrooster voor de trainingstijden per groep.

Eénmaal per jaar hebben de (jeugd)leden van G.V. Kwiek de kans om tijdens de clubkampioenschappen tegen elkaar te strijden in diverse leeftijdscategorieën. Natuurlijk kunnen er vele mooie medailles gewonnen worden. Uiteraard zijn ouders & verzorgers, opa’s & oma’s en alle anderen die dan willen komen kijken van harte welkom!

Je mag altijd een keer komen kijken, maar meedoen is natuurlijk veel leuker! Bij G.V. Kwiek mag je zelfs 2 proeflessen gratis meegymmen om te kijken of de recreatiegym  iets voor jou is!

Meld je nu aan voor je proefles en mail naar info@kwiekwormer.nl, dan krijg je van ons zo snel mogelijk een berichtje bij welke groep je kunt komen proefgymmen.

Tijdens de lessen kunt u de vorderingen van uw kind van bovenaf bekijken vanaf het balkon op de 1ste verdieping zodat de les niet verstoord wordt. Wij willen u daarom ook vragen niet in de zaal te gaan zitten.

recreatie-turnen-september-2016-olv-gerda-andrea-2