Selectieturnen

G.V. Kwiek heeft naast het recreatie  turnen natuurlijk ook een groep  selectieturnster. Deze turnen in de A of de B selectie. Zij doen mee met de bondswedstrijden van de Koninklijke  Nederlandse Gymnastiek Unie (KNGU) en er wordt door hen geturnd op verschillende niveaus. Om in deze selectiegroepen te turnen kun je doorstromen vanuit de recreantengroepen. Dus, goed je best doen en wie  weet…

De oefenstof is verdeeld over verschillende niveaus. Het niveau  waarin een turnster turnt, is (gedeeltelijk) afhankelijk van de leeftijd. De meisjes worden uitgekozen op kracht, lenigheid en gevoel voor bewegen. De selectie-trainingen zijn er met name op gericht om deel te nemen  aan zowel regionale als nationale  wedstrijden. De wedstrijden worden georganiseerd in de rayons van de KNGU. Behalen de turnsters tijdens de districts- wedstrijden voldoende punten dan is het mogelijk door te stromen naar  landelijke wedstrijden.

Dus ben je al turnster en wil je eens wat anders? Kom dan eens kijken op onze selectie trainingen en wie weet is Kwiek ook wat voor jou! Selectieturnsters zijn verplicht het Kwiek selectiepakje en trainingsjasje dat gebruikt wordt op de wedstrijden te kopen.

kwiekselect-onderbouw